17 Ocak 2012 Salı

Ödüle Doymayan Proje Varyap Meridian

27 Kasım’da Londra’da Hyde Park Lancaster Hotel’linde düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri gala gecesinde ödüller sahiplerini buldu. İstanbul’un yeni finans merkezi Batı Ataşehir’de yükselen LEED kayıtlı Türkiye’nin ilk yeşil karma konut projesi olan Varyap Meridian, dünya karmasında “En İyi Mimari Proje” ödülünü kazandı.. “Dünyanın En İyi Mimari Projesi” ödülünün sahibi olan Varyap Meridian’ın ödülünü, Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş aldı.
 Erdinç Varlıbaş, “dunyanin 131 ülkesinden gelen yüzlerce projeyi geride bırakan Varyap Meridian’ın aldığı bu ödül, Türkiye’nin, dünya çapında projeler yapma yetkinliğinin bir kez daha tescilidir. Şampiyonlar liginde finale kaldik, kupayi da aldik. Kamu özel sektor işbirligi ile gerçekleştirilen bu projelerin yolunu açan Sayin Başbakanımıza ve TOKİ başkanı Sayın Erdoğan Bayraktar’ a teşekkur ediyorum. Bu ödulu, emegi cok olan çalişanlarımıza, bizi tercih eden müşterilerimize, proje ortağımız Emlak Konut GYO‘ya ve tüm Turk halkına armağan ediyorum.’’ dedi.
Türkiye’nin değil dünyanın da yapı sektöründe büyük değişikliklere yol açması ile  Varyap Meridian’ın kazandığı bu ödüllerin Türkiye’yi uluslararası platformlarda daha iyi tanıtmasindan gurur duyduklarını belirten Varlıbaş, “Varyap Meridian, gücünü, ortaya konan farklı vizyon, sürdürülebilirlik ve topluma olan sorumlulukla şekillenen tasarım sürecinden alıyor. Turkiye’nin ilk yeşil projesini yapmak kolay değildi. Uluslarası basının yoğun ilgisi ise yapmış olduğumuz işi doğru yaptiğimizin bir göstergesi oldu ” şeklinde konuştu. Varlıbaş, projenin en önemli özellikleri ile
ilgili olarak şunları söyledi:
Varyap Meridian Turkiye’de ilkleri sunan bir gayrimenkul projesi. Leed sertifikasyon programina dahil ilk konut projesi. Siradışı mimarisin yanında, konumu itibarı ile İstanbul’un en değerli bölgelerinden Ataşehir'de gercekleştiriliyor. Satiş fiyatları uygun ve odeme sartlarina ilişkin pek çok secenek mevcut. Yüzde yüz prim fırsatı sunuyor ama hepsinden önemlisi bu projeyi Varyap gercekleştiriyor. Daha önceki projelerimizden hep ileriye gitme hedefi ile uretilmis bu projede 150 kişilik bir tasarım ekibinin emeği var. Bu uluslarası standartta iş yapmanın en güzel örneği”. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder