28 Ocak 2012 Cumartesi

Süper yasa olarak tanımlanan 2B Yasasına süper Müdürlük geliyor.

Başina Bakanlığın Önemli Bürokratlarından Vedat Gürgen'in getirileceği Genel Müdürlük TOKİ ile birlikte çalışacak. Müdürlüğün görevleri arasında; orman vasfını yitirmiş araziler ve 2B yasasının uygulanışı, kentsel dönüşüm bulunuyor.

Kentsel dönüşümün daha rahat ve istikrarlı ilerleyişi için tam yetkili müdürlük kuruluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde kurulacak müdürlük sayesinde kaçak yapılaşma ve gecekondulaşmayı bitirmek hedefleniyor. Süper yetkilerle donatılacak müdürlük; gecekondu, orman vasfını yitirmiş araziler ve 2B alanlarıyla Toplu Konut İradesi’yle (TOKİ) birlikte çalışacak. Müdürlüğün  en yetkili ismi olarak başına Başkanlığın tecrübeli Bürokratlarından Vedat Gürgen’in getirileceği Genel Müdürlüğün temel görevi; gecekondu alanlarıyla vasfının bozulmasından dolayı orman ve mera dışına çıkarılan alanlara ilişkin iyileştirme, yenileme ve dönüşüm uygulamalarının esas ve usullerini belirlemek olacak.
Genel Müdürlük, Toplu Konut Kanunu çerçevesinde çalışacak, uygulama yapacak, kentsel dönüşüm projeleri uygulanacak alanları tespit edecek, dönüşüm uygulaması ile ilgili hak sahipliği, uzlaşma, kamulaştırma, paylı mülkiyete ayırma, birleştirme, yapı ruhsatı ve kullanma izni verme, kat mülkiyeti tesisi,tescili gibi işlemleri yürütecek. Genel Müdürlüğün alt yapısı Bakanlar Kurulu’nda İmzası Tamamlanan ve Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki tasarıyla yasal olarak oluşturulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder