15 Ocak 2012 Pazar

3. Köprü Projesi İhalesinde Son Durum

İstanbul Boğazına 3. köprü için yapılması düşünülen ihaleye teklif veren olmadı.
    3.köprü için yapılması düşünülen ihaleye teklif veren olmadı. İstanbul Boğazı’na 3.köprünün yapılmasını da içeren 5 milyar dolarlık proje bedeline sahip Kuzey Marmara otoyolu ihalesinin 10 Ocak 2012 saat 14.00’a kadar yapılması planlanıyordu. Fakat şartname alan 18 firmadan hiç biri teklif vermedi. Buna gerekçe olarak ise zaman kısıtlığından dolayı çok kapsamlı olan bu projeyi hazırlayamayıp fiyat aşamasına geçemedikleri ve ihaleye girecek firmaların Avrupa’daki kriz sebebiyle projeye finansman bulunamaması gösterildi.
   Bu konu üzerine basını bilgilendiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ‘Ne olursa olsun Boğaz’a 3. gerdanlığı takacağız’ dedi.
  Binali Yıldırım ise ‘B planını uygularız’ demişti. B planı ise köprüyü devlet eliyle ya da kamu özel sektör (PPP) ortaklığı şeklinde yapmak olarak görülüyor. Buna göre, otoyolun İstanbul’a kadar olan kısmı bir firmaya, kalan kısmı da başka bir firmaya ihale edilebilecek. Ayrıca otoyol ve köprü gelirlerinden firma pay alabilecek.
Yıldırım, 3. Köprü’ye ilişkin henüz bir proje tanımı bulunmadığını söyleyerek, "Projenin çift katlı, tek katlı olması diye bir şartımız yok. Şartımız şudur; yapılacak köprüden hem karayolu araçları geçecek, hem demiryolu araçları geçecek. Dünyada çift katlı da var, aynı işi tek katta çözen projeler de var." ifadelerini kullandı. Henüz yeterli bir açıklama yapılmayan proje hakkında önümüzdeki günlerde açıklama yapılması bekleniyor
 
Kaynak : Proje Başlıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder